ARTA verliest seizoensafsluiter

| 19 april 2015

BC Arta LogoHet is de heren van ARTA afgelopen vrijdag niet gelukt om Red Giants te verslaan. In een sfeervolle sporthal, waar veel ARTA-aanhangers een plekje hadden gevonden, waren de Meppelaren met tien punten verschil te sterk.

ARTA had een valse start; na vier minuten spelen keken de Steenwijkers al tegen een 2-9 achterstand aan door de sterke schutters van Meppel. Toch wisten de Steenwijkers zich daarna te herpakken en werd de achterstand teruggebracht tot maar twee punten verschil. Ook het twee kwart kende een matige start voor VIPD ARTA en de kleine achterstand werd weer groter. ARTA wist maar twee keer het bord te vinden door één vrije worp en een afstandsschot. Met de stand na één helft van 24-13 was coach Bezembinder dan ook niet tevreden.

ARTA besefte dat als ze nog een kans wilden maken om deze altijd beladen derby te winnen ze een flink tandje bij moesten trekken. Toch wisten ze met moeite de baskets te vinden. Gelukkig voor de Steenwijkers kreeg ook Red Giants moeite met scoren. Ook de makkelijk scorende Red Giant Rivallo Putuhena, die voor de gelegenheid “geleend” was van Heren 2 en die goed was voor 20 punten, wist de baskets niet meer te vinden.

In het vierde kwart werd door ARTA met een laatste krachtspinspanning nog geprobeerd om de laatste wedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. Eindelijk wisten de Steenwijkers te scoren en begonnen punt voor punt verder in te lopen. En hoewel het laatste kwart gewonnen werd met 13-20 konden de Artanen niet meer langszij komen en sloten de wedstrijd af met 50-40

VIPD ARTA sluit dit door blessures geteisterde seizoen af met een zesde plek.

Label: , , , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws