Mollema en co. maken zich op voor wielerspektakel

| 3 augustus 2015

Morgen wordt de binnenstad van Steenwijk weer overspoeld met wielrenners. Eén vrouwelijke topper, ruim dertig professionele wielrenners en een hele lading aan oud-renners heeft de organisatie naar de vestingstad kunnen halen. Het vormen de ingrediënten voor het Spektakel van Steenwijk, dat dit jaar helemaal terug naar de roots gaat.

Het spektakel begint dit jaar met een koers voor oud-renners. Onder andere Henk Lubberding en Roelof Groen zullen in die wedstrijd aan het vertrek verschijnen. Na deze opwarmer zal de reclamekaravaan ook over het parcours denderen. Als die wagens van de weg af zijn is het tijd om renners te huldigen. Natuurlijk de Tourrenners, maar ook één dame: Anna van der Breggen. Deze dame kent werkelijk een topseizoen met winst in onder andere het Nederlands kampioenschap tijdrijden, de Waalse Pijl, de Giro Rosa (de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen) en recentelijk de overwinning op de Champs-Élysées in La Course. Rond de klok van 19.00 wordt vervolgens het startschot gegeven voor de profkoers.

Parcours
parcours Spektakel van Steenwijk 2015De organisatie heeft dit jaar nogal wat veranderd aan het parcours. Sterker nog: geen enkele centimeter komt overeen met de route van vorig jaar. Dé hotspot zal de Markt zijn, waar de renners dwars overheen zullen rijden. Vele fotografen zullen hier ongetwijfeld mooie plaatjes van maken. Voor de renners is het te hopen dat het niet gaat regenen, want dan kan het wel eens één grote glijpartij worden. Want de stenen in de binnenstad zullen zelfs met een klein spatje regen al behoorlijk glad worden.

Favorieten
De grootste naam op de deelnemerslijst is Bauke Mollema. De Groninger werd zevende in de Tour de France dankzij zijn degelijke manier van rijden. Maar ook Wout Poels en Steven Kruiswijk zijn namen waar de organisatie zeker trots op mag zijn. Alle drie de heren lieten heel wat goede prestaties noteren dit jaar. De verwachting is dan ook dat het om de eindoverwinning zal gaan tussen deze drie begenadigde klimmers. Maar het is aan de rest van de renners om te beslissen of ze het daar mee eens zijn of niet… Wie weet wil Jos van Emden – vijf jaar geleden als eens tweede toen de proloog van de Eneco Tour in Steenwijk was – ook wel eens winnen in de vestingstad. Of wie weet gaat de overwinning wel naar Lieuwe Westra, bijna vaste gast. Of zal het toch een sprinter worden die met de bloemen gaat lopen? Dan moeten we zeker letten op Ramon Sinkeldam. Deze jonge renner heeft al vele malen bewezen dat hij één van de snelste mannen van Nederland is.

*****
Bauke Mollema
***
Wout Poels, Steven Kruiswijk
*
Jos van Emden, Lieuwe Westra, Ramon Sinkeldam, …

RTV Slos SportLive zal omtrent het Spektakel van Steenwijk ook dit jaar weer een uitzending maken. De uitzending zal beginnen om 18.00 uur en zal duren tot na de prijsuitreiking. U kunt diverse interviews, achtergronden, analyses en natuurlijk het verslag van de wedstrijd verwachten.

Label: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws