Mollema primus in wielerspektakel

| 4 augustus 2015

Spektakel van Steenwijk 2015Bauke Mollema heeft het Spektakel van Steenwijk op zijn naam geschreven. Na een geanimeerde koers klopte hij Albert Timmer en Pieter Weening in de sprint.

De koers ontbrandde al vanaf de eerste ronde. Onder andere Wout Poels stak al vanaf het begin het lont in het kruitvat. Lieuwe Westra, die met broer en zwager naar de koers was afgereisd, was ook flink actief in de wedstrijd.

Maar de meest heroïsche aanval komt op naam van Tom Leezer. De renner van Team LottoNL – Jumbo reed vele rondes alleen aan de leiding. Ruim tien kilometer reed hij op kop, maar in de finale werd hij toch gegrepen door de favorieten. Met nog zeven rondes te gaan is het vervolgens Lieuwe Westra die demarreert op het 1,3 kilometer lange parcours. De Fries rijdt zo hard als hij kan, maar toch weet ook hij het niet te halen.

De beslissing wordt geforceerd door Albert Timmer. De man uit Gramsbergen trekt hard door, maar met het ingaan van de laatste ronde moest hij toch Pieter Weening en Bauke Mollema in zijn wiel dulden. De achtervolgers komen niet meer terug en de drie mogen het onder elkaar uitmaken.

In de sprint was het vervolgens Bauke Mollema die net iets sneller bleek dan Timmer en Weening. De Groninger was tevreden met zijn overwinning: “Ik voelde wel dat het goed moest komen toen ik mocht gaan sprinten. M’n benen voelden goed aan en ik kan die mannen vaak wel aan in de sprint.”

Mollema wist in 2011 al eens de leidersprijs te veroveren. En nu, bij zijn tweede deelname aan het wielerspektakel, mocht hij dus wederom op het podium verschijnen. “Mooi,” volgens de nummer zeven van de afgelopen Tour de France. “Ik kom nog wel eens in Steenwijk op trainingen, dus het is wel heel leuk dat ik op m’n trainingsparcours ook een koers kan winnen.”

De prijs voor de strijdlust ging naar Lieuwe Westra. Wout Poels mocht de leidersprijs in ontvangst nemen.

Eerder op de dag werd een koers voor prominenten gereden. Roelof Groen uit Giethoorn wist daar de koers te winnen voor de jarige Henk Lubberding.

 

In de Ria@12uursshow kunt u een terugblik op het Spektakel verwachten met Theo Bouius. Ook zal er binnenkort een uitgebreid fotoverslag online komen.

Label: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws