VIPD ARTA vist naast het net

| 19 oktober 2015

BC Arta LogoHet is het VIPD Heren 1 team van basketbalclub ARTA afgelopen zaterdag niet gelukt om te stunten tegen de Orca’s uit Urk. In een erg leuke wedstrijd kwam de heren net 5 punten te kort.

ARTA kon eindelijk beschikken over een bijna geheel fitte selectie en dat was te merken. ARTA speelde de hele wedstrijd als een hecht team en wist de mannen uit Urk knap lastig te maken.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Er werden aan beide kanten veel driepunters gescoord door schutters. Aan de zijde van ARTA waren voor Romano Pruijssers en Roy Kapojos zeer gevaarlijk vanachter de driepunts-lijn en de mannen uit Steenwijk gingen de rust in met een krappe voorsprong.

De tweede helft begonnen de Orca’s zeer sterk en probeerden alsnog de overwinning binnen te hengelen. De ervaren mannen die al jarenlang samen spelen probeerden door tactisch spel de Artanen er onder te krijgen en dat lukte. De voorsprong van ARTA werd langzaam omgebogen in de achterstand. Ook de schutter van de Orca’s was zeer goed in vorm en bleef de Artanen bestoken met driepunters.

Toch wisten de Steenwijkers bij de Orca’s in de buurt te blijven en de achterstand liep terug naar één punt. VIPD ARTA probeerde nog alle zeilen bij te zetten, maar het mocht niet meer baten.

De Artanen verlieten het veld teleurgesteld maar voldaan door het zeer goede spel met een eindscore van 60-55.

Op 18 oktober 1580 begon graaf van Rennenberg zijn Beleg van Steenwijk, waar de Steenwijkers uiteindelijk glorieus als overwinnaars uitkwamen. Op 17 oktober 2015 verloor ARTA de slag om Urk.

Op 12 februari krijgen de Steenwijkers opnieuw de kans om een overwinning in de wacht te slepen als de mannen uit Urk een bezoek brengen aan Steenwijk. Onder het toeziend oog van Johan van den Kornpunt zullen de Steenwijkers er weer alles aan doen om als overwinnaar het veld te verlaten.

Eerst staat echter de volgende thuiswedstrijd op het programma. Vrijdag 30 oktober speelt het ARTA om 19.00 uur tegen Lay Back uit Kampen.

Label: , , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws