Vierde Thuis in de Kop op zaterdag 31 oktober

| 28 oktober 2015

Thuis in de kop (8)Onder de noemer ‘Thuis in de Kop maakt RTV Slos samen met plaatselijke belangen en wijkverenigingen in 2015 een aantal radioprogramma’s om de saamhorigheid in de gemeente Steenwijkerland te vergroten. Deze serie uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel die beschikbaar worden gesteld in het kader van Maatschappelijke Initiatieven Overijssel (MIO).

Steenwijkerland kent 32 (samengestelde) kernen en wijken. Tijdens een aantal bijeenkomsten op locatie staan iedere keer verschillende kernen en wijken centraal. In de uitzending maken we nader kennis met deze plaatselijke belangen en wijkverenigingen. Ook onderling komen de deelnemers nader in contact.

Naast interviews met de genodigden wordt ook iedere aflevering de Thuis in de Kop Kwis gehouden; de wijkverenigingen en plaatselijke belangen strijden tegen elkaar om het prachtige predicaat van ‘Meest Thuis in de Kop’. De opgave in deze kwis is om zoveel mogelijk van de 32 vragen, die allemaal betrekking hebben op de 32 verschillende kernen en wijken, goed te beantwoorden. Iedere aflevering gaan twee kernen of wijken door naar de finale, die in december zal worden gehouden. Inmiddels zijn er al zes finalisten bekend: Dwarsgracht, Steenwijk-Noord, Kalenberg, Zuidveen, Steenwijkerwold en Wetering.

In deze laatste voorronde is RTV Slos op 29 oktober te gast in Belt-Schutsloot. In dorpshuis de Zandbelt zijn de volgende wijken en kernen uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen: Blokzijl, Belt-Schutsloot, Kuinre, Blankenham, Vollenhove, Beitel, en Steenwijk-West. De muzikale omlijsting wordt ook nu weer verzorgd door de Silverwings.

Op zaterdag 31 oktober kunt u deze Thuis in de Kop beluisteren. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends hoort u op RTV Slos hoe het er aan toe is met de kernen en wijkverenigingen. Rond tien voor twaalf hoort u wie de laatste finalisten zijn van de Thuis in de Kop Kwis.

Label: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Omroepnieuws