ARTA vermorzelt in eigen huis Kampenaren

| 2 november 2015

Vrijdagavond waren de basketballers uit Kampen te gast in Steenwijk. De afgelopen wedstrijden heef het Steenwijker basketbalteam goed spel vertoond. Het zelfvertrouwen in het team is groot. Na het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd, werd de score geopend door Lay Back uit Kampen. BC Arta LogoAl snel wist ARTA hier een score tegenover te zetten en de stand was binnen één minuut gelijk. De Steenwijkers gingen door met scoren en noteerden 4 minuten later een voorsprong van 13-2 met een driepunter van Roy Kapojos. In het restant van het eerste kwart werden er aan beide kanten nog 4 punten op het scorebord gezet.

Het uitspelende team had ook in het tweede kwart niet veel in te brengen. Met een aantal snelle aanvallen bouwde ARTA de voorsprong uit. Het tempo lag te hoog voor Kampen en vroeg een time-out aan om de Steenwijkers uit hun spel te halen. Dit lukte echter niet, want ARTA bleef scoren. Het tweede kwart werd dan ook fantastisch geëindigd met een driepunter buzzerbeater van Romano Pruijsers, zo’n 2 meter voor de driepuntlijn. Rust met een score van 39-11.

Na de rust leek ARTA het goede spel voort te zetten. Na een mooie pass wist Gijs Jorissen al snel een gemakkelijke score neer te zetten. Ook Mike Scharrenberg goochelt gedurende het derde kwart een aantal ballen richting de basket en door het netje. Op driekwart van de wedstrijd is het zeker dat Steenwijk de voorsprong niet meer weggeeft: 54-21.

Met de overwinning in de broekzak basketballt het thuisspelende team enigszins nonchalant verder. Het spel verslapt waardoor de gasten een goede serie scores noteren. In een time-out, ditmaal aan de kant van ARTA, steekt het team de koppen bij elkaar en moest de focus terugkeren. Dit lukte want de laatste 6 minuten van de wedstrijd werd afgesloten met nog 18 punten aan Steenwijkse zijde.

Eindstand: 76 – 36 in het voordeel van ARTA Heren 1 uit Steenwijk.

Label: , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws