Dames MHC Steenwijk winnen derby van Meppel

| 9 november 2015

MHC Steenwijk logoDe hockeyvrouwen van MHC Steenwijk wonnen zondagmiddag de derby tegen Meppeler HV met 3-1. De uitwedstrijd wisten de Steenwijksen overtuigend met 4­-1 te winnen. Meppel zinde op revanche en de spanning was dan ook te snijden op en rondom het veld. De Steenwijksen speelden bij vlagen sterk en drongen de bezoeksters terug op hun eigen helft. Toch konden de gastvrouwen hun concentratie niet de volledige speeltijd vasthouden en brachten zich daardoor onnodig in moeilijkheden. De Drentse vrouwen probeerde via snelle counters hun geluk te beproeven.

Coach Albert-Jan Vaartjes beschikte zondag over een fitte, bijna complete selectie. Vaartjes was vooraf hoopvol op een goede afloop van deze derby tegen de buurvrouwen uit Meppel. Toch was er ook bij hem twijfel. “Ik hoop dat we van begin af aan vol energie starten aan deze wedstrijd, zei Vaartjes. “We hebben moeite om vanaf het startsein vol energie te spelen en dat levert ons nog wel eens problemen op.” Zijn zorgen bleken onterecht. De beladen wedstrijd begon met een aantal aanvallen van weerskanten en het was duidelijk dat beide teams geen centimeter cadeau zouden doen.

Het was Steenwijk, die de aanval als eerste echt opende door in de vijfde minuut een strafcorner af te dwingen. Hieruit kwam nog een strafcorner voort, maar beiden werden niet achter keeper gewerkt. In de daaropvolgende minuten was het de beurt aan Meppel om het aanvallende spel te maken en dat leverde de gasten twee strafcorners op. De verdediging van de thuisclub voorkwam dat beide strafcorners werden benut. Steenwijk kreeg grip op het spel van Meppel en zette meer druk op de verdediging. De kansen voor de gastvrouwen lagen op het middenveld, maar zij maakte daar weinig gebruikt van. Een brutale bal van Kim Dijkstra vond zijn weg naar de cirkel van Meppel. Myrthe Snijders Blok bedacht zich geen seconde en legde de bal via haar stick in het doel van de bezoeksters. Steenwijk had in de eerste helft moeite om zichzelf scherp te houden. Via snelle counters probeerde Meppel daarvan te profiteren, maar het ontbrak hen aan een verzorgde afwerking. Ook van de overtal situatie in het slot van de eerste helft wisten de Drentse vrouwen niet te profiteren. Vijf minuten voor rust legde Kim Dijkstra de bal vanuit een lange corner klaar voor Myrthe Snijders Blok, die weer niet verzaakte (2-0).

Na de rust ging de thuisploeg direct voortvarend van start. Via een dieptepass van Annemiek Stam kwam Cheyenne Termeulen aan de bal. Zij werkte zich handig in de cirkel en pushte de bal achter de Meppelse keepster (3-0). Deze treffer bracht nieuw elan in het spel van Steenwijk, maar de Meppelsen leken niet aangeslagen. Geregeld wisten de bezoeksters uit te breken en maakten zij het de verdediging van Steenwijk lastig. Meppel ontsnapte te nauwer nood aan een vierde tegen doelpunt, want de doelpaal keerde de inzet van Dirkje Krom. Ook Jasmijn Klaver gaf nog een verwoestend schot op goal, maar de Drentse goalie werkte deze kalm over de achterlijn. Steenwijk kon de concentratie in het laatste kwartier niet vasthouden. Hun spel werd rommelig en de thuisploeg had moeite om de bal achterin weg te krijgen. Meppel voerde in deze fase de druk hoog op en kwam een aantal malen gevaarlijk voor de goal uit. De Steenwijkse poortwachter Marjet Rijkelijkhuizen, bleef echter scherp en liet de ballen niet door. De gasten gaven niet op en in de 60e minuut vuurde een Meppelse van rand cirkel een schot met al het gif en venijn van haar frustratie. Het was loon naar werken voor de bezoekers (3-1). In de slotfase herpakte Steenwijk zich en was het de bovenliggende partij. Toch bleven de kansen onbenut.

Met deze overwinning blijft MHC Steenwijk tweede in de 4e klasse B. Het verschil met koploper HVA uit Assen blijft drie punten en de achtervolgers uit Flevoland komen niet dichterbij. Aanstaande zondag spelen de Steenwijkse vrouwen uit tegen de nummer 4; Hardenberg.

Label: , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws