Uutneudiging 400e uutzendink Hei’j ’t wel ‘e’eurd

| 15 november 2015

uutneudiging 400e uutzendink - hei'j 't wel 'e'eurdOp zondag 22 november 2015 is de 400e aflevering van Hei’j ’t wel e’eurd, het radioprogramma van de Lokale Omroep Steenwijkerland (RTV SLOS) in de streektaal, te beluisteren én te bezoeken.

Het tweewekelijkse radioprogramma op de zondag is jaren geleden gestart door de contacten die Gerard Rutger Buisman en Femmy Woltman hadden met de IJsselacademie (het kenniscentrum voor streektaal en geschiedenis). Het doel van het programma was en is de streektaal onder de aandacht te brengen en in ere te houden.

De lokale omroep wil deze bijzondere mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en nodigt daarom iedereen van harte uit het LIVE programma bij te wonen vanuit de Gielenzaal in de studio aan de Oostwijkstraat 10a in Steenwijk op zondag 22 november van 12.00 tot 14.00 uur (een uurtje langer dan gebruikelijk).

Naast de vaste onderdelen als de agenda, verhalen uit en over de streek en natuurlijk de Kopzorgn’g van de (Meppeler) Mogge worden er naast een hapje en een drankje ook optredens ‘geserveerd’. De Flagellanten, de STP en de Boerenrockies zullen live optredens verzorgen, natuurlijk in de streektaal!

Label: , , , , ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws, Programmanieuws