Eerste dag Glazen Dorpshuis brengt teller op € 1836,10

| 7 december 2016

glazenhuis-steenwijkerwold_dsc4593De eerste dag van het Glazen Dorpshuis in Steenwijkerwold heeft € 1836,10 opgeleverd. Om 14.00 uur werd het Glazen Dorpshuis, dat georganiseerd wordt door Dorpsbelang Steenwijkerwold, MFC Hoogthij en RTV SLOS, officieel geopend door Sinterklaas en de Kerstman. Tot aan 22.00 uur stroomden het speelgoed, maar ook de boodschappen en geld binnen voor de Voedselbank Steenwijkerland.

De organisatie van het Glazen Huis is blij verrast door alle publieke belangstelling. “Het is geweldig dat we nu al zoveel geld en goederen hebben kunnen ophalen voor het goede doel. Laten we hopen dat er de komende dagen nog veel meer bij komt!”

Giften en acties
Diverse cheques wisten hun weg naar MFC Hoogthij te vinden. Zo werd de Voedselbank Steenwijkerland verblijd met € 300,- van Stichting Ons Dorpshuis Onna en Stichting Kleine Kernen Onna. € 285,- werd binnengebracht door PvdA Steenwijkerland. Wim Brus bracht namens het college van B&W van de gemeente Steenwijkerland € 250,-. En zo waren er nog veel meer donaties. Veel mensen vroegen een plaatje aan voor een minimum van € 5,- per lied. Maar het regende niet alleen geldelijke donaties. Grote zakken speelgoed en boodschappen werden ook gedoneerd. “Te veel om op te noemen”, laat de organisatie weten.

Daarnaast werden er diverse acties opgezet. Zo stelt Fotografe Rosalina Stevens uit Basse een fotoshoot ter beschikking. Bieden is mogelijk vanaf € 20,-. Ook maakten de Moonshine Ramblers tijdens de uitzending bekend dat men kan bieden op een exclusief optreden. Bieden is mogelijk vanaf € 50,-. De veiling sluit vrijdagavond 9 december 2016.

Voor meer informatie over de biedingen: http://facebook.com/rtvslos. Daar wordt u ook live op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen met betrekking tot het Glazen Dorpshuis. Daarnaast is het unieke radio-evenement natuurlijk drie dagen lang live te beluisteren op RTV SLOS.

Betrokken artiesten
De actie kan rekenen op grote belangstelling van artiesten. Zo waren er woensdag 7 december 2016 optredens van de Boerenrockies, het duo Marlon en Annelies en de Reunezangers.

De tweede dag van de actie brengt wederom hele reeks regionaal bekende artiesten naar MFC Hoogthij. ’s Avonds spelen en zingen de Wi’j. de Moonshine Ramblers en Malou Hagedoorn. Ook de bekende muzikale duo’s Snabbel en Babbel, Silverwings en Arak en Nina zullen optredens verzorgen.

Op vrijdag 9 december kunt u onder meer genieten van de Blue Notes en een reïncarnatie van Elvis Presley. Het Glazen Dorpshuis wordt vanaf 19.00 uur afgesloten op het buitenpodium op het Woldplein met spetterende optredens van Lemonade, Mannenkoor Karrespoor en Ancora. Na al die optredens wordt omstreeks 22.00 uur het voorlopige eindbedrag van de actie bekendgemaakt.

Voor andere artiesten bestaat er de mogelijkheid om voor een minimale bijdrage van € 15,- drie liedjes live te spelen in de middagprogrammering. De organisatoren laten weten dat geïnteresseerden hiervoor het beste kunnen mailen naar glazendorpshuis@dorpsbelang.eu.

Doneren
Tijdens de uitzendingen is het in MFC Hoogthij voor bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren te allen tijde mogelijk om plaatjes aan te vragen voor een minimum van € 5,- per plaat. Ook een plaatje aanvragen? Stuur dan een e-mail naar glazendorpshuis@dorpsbelang.eu of whatsapp naar 06 511 83 437.

Het multifunctioneel centrum is zodanig ingericht dat alle donaties (geld, maar zeker ook etenswaren of speelgoed) tijdens het Glazen Dorpshuis in ontvangst kunnen worden genomen. Daarnaast zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen bij dit unieke radio-evenement.

Doneren kan ook door een bedrag naar keuze te storten op het volgende bankrekeningnummer: NL79 RABO 0361 2427 35, t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold – Glazen Dorpshuis.

 

Voedselbank Steenwijkerland
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan de Stichting Voedselbank Steenwijkerland. Deze voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een
aanvullend boodschappenpakket. Deze pakketten worden verspreid vanuit de uitdeelposten in Steenwijk en Vollenhove. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken.

Label: ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws