Glazen Dorpshuis op dag twee bijna over grens van vierduizend euro

| 9 december 2016
De tweede dag van het Glazen Dorpshuis te Steenwijkerwold bracht weer een hoop geld en goederen op voor de Voedselbank Steenwijkerland. Na twee dagen heeft de actie, georganiseerd door RTV SLOS en Dorpsbelang Steenwijkerwold, al meer dan € 3900,- opgehaald. Dit is een ruime verdubbeling van het bedrag dat na dag één op het bord stond.
Naarmate de dag vorderde werd de glimlach op de gezichten van alle aanwezg steeds groter. Toen alle binnengekomen biljetten na 22.00 uur waren geteld was de conclusie simpel: “We zitten zeer dicht bij de vierduizend euro. Daar kunnen we niet anders dan tevreden over zijn. De support van bedrijven, verenigingen, scholen, organisaties en natuurlijk al die mensen die een bedrag neertikken is werkelijk waar hartverwarmend. Als we alle overige goederen die zijn binnengebracht ook meerekenen dan komen we dik boven de vierduizend euro uit. Ja, daar wordt een mens even stil van,” klinkt het uit de mond van de doorgaans welbespraakte Bennie Daan.

In de studio in MFC Hoogthij kwam de ene na de andere gift binnen. Zo waren er velen die voor een minimumbedrag van € 5,- een plaatje aanvroegen. Andere giften werden eveneens gedaan. Steenwijk Vestingstad schenkt 200 kaarten voor de kinderen aan de Voedselbank Steenwijkerland. Zij kunnen de komende weken schaatsen huren en schaatsen op de tijdelijke ijsbaan die op de Markt in Steenwijk staat. “En dat was lang niet alles,” meldt programmamaakster Ria van Hien. “Ik heb echt diverse malen een brok in mijn keel gehad van alle gulle donaties. Het bedrag overtreft nu mijn verwachtingen al volkomen…”

Op de tweede dag van de actie, waarvan de opbrengst volledig naar de Steenwijkerlandse Voedselbank gaat, wisten wederom veel artiesten MFC Hoogthij te vinden. Zo waren er optredens van 2BACH, Malou Hagedoorn, Begonia Beat Band, Snip en Snabbel, The Moonshine Ramblers en de formatie Arak, Nina en Harold. De twee laatstgenoemde bands zorgen nog voor extra geld in het laatje. Geïnteresseerden kunnen deelnemen in de veiling om de bands te boeken voor een exclusief optreden.

Daarnaast zijn de overige veilingen eveneens nog niet afgelopen. Zo valt er op de facebookpagina van de lokale omroep van Steenwijkerland te bieden op een ballonvaart, maar ook een fotoshoot, dinerbonnen en wat dies meer zij. Alle veilingen zijn terug te vinden op facebook.com/rtvslos en deze worden tijdens de uitzending op 9 december uitgebreid behandeld. Deadline voor alle veilingen, tenzij anders vermeld, is 22.00 uur, wanneer het voorlopige eindbedrag wordt gepresenteerd.

Vrijdag 9 december volgt vanaf 10.00 uur de laatste dag van de actie. kunt u onder meer genieten van de Blue Notes en een reïncarnatie van Elvis Presley. Het Glazen Dorpshuis wordt vanaf 19.00 uur afgesloten op het buitenpodium op het Woldplein met spetterende optredens van Lemonade, Mannenkoor Karrespoor en Ancora. Rond de klok van 22.00 uur wordt de voorlopige opbrengst van de actie bekendgemaakt. Let wel: dit is niet het definitieve eindbedrag, daar de berekening daarvan nog een paar dagen kan duren.

Tijdens de uitzendingen is het in MFC Hoogthij voor bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren te allen tijde mogelijk om plaatjes aan te vragen voor een minimum van € 5,- per plaat. Ook een plaatje aanvragen? Stuur dan een e-mail naar glazendorpshuis@dorpsbelang.eu of whatsapp naar 06 511 83 437.

Het multifunctioneel centrum is zodanig ingericht dat alle donaties (geld, maar zeker ook etenswaren of speelgoed) tijdens het Glazen Dorpshuis in ontvangst kunnen worden genomen. Doneren kan ook door een bedrag naar keuze te storten op het volgende bankrekeningnummer: NL79 RABO 0361 2427 35, t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold – Glazen Dorpshuis.

Onderstaande foto-impressie is gemaakt door Dirk Brans.

Label: , , , ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws, Programmanieuws