Glazen Dorpshuis ruim over de achtduizend euro

| 10 december 2016

Voorlopige eindstand overtreft alle verwachtingen

Door: Tim de Vries

Voor een uitzinnige menigte werd vrijdagavond 9 december 2016 het voorlopige eindbedrag van het Glazen Dorpshuis bekendgemaakt. Iedereen op het Woldplein in Steenwijkerwold reageerde enthousiast toen de organisatie rond de klok van 22.00 uur wist te melden dat er meer dan achtduizend euro is opgehaald voor de Voedselbank Steenwijkerland.

Gerrit Vinke, voorzitter van de Voedselbank Steenwijkerland, is zichtbaar geëmotioneerd als hij te horen krijgt welk bedrag er tijdens de actie is opgehaald. “Elke euro die binnenkomt is natuurlijk prachtig”, laat Vinke weten. “Maar zo’n bedrag, zoveel voedselpakketten en zoveel speelgoed, bij elkaar gebracht door de gemeenschap; ja, dat doet mij echt wat. Er overheerst bij mij, en alle fantastische vrijwilligers van de voedselbank, een gevoel van dankbaarheid voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

De organisatie, in handen van RTV SLOS, MFC Hoogthij en Dorpsbelang Steenwijkerwold, is dezelfde mening toegedaan. “Het waren drie ontzettend vermoeiende, maar fantastische dagen waar we met een geweldig gevoel op terugkijken. De samenwerking verliep perfect en het liep fantastisch met de donaties. Van tevoren hadden we blind getekend voor een bedrag van drieduizend euro. Maar dit… Moeilijk te bevatten”, zegt Bennie Daan namens het Steenwijkerwoldse Dorpsbelang. “Je merkt dat het echt begon te leven in de gemeente. Daar kunnen we alleen maar meer dan tevreden over zijn.”

Ria van Hien, bestuurslid bij RTV SLOS, vult aan: “Wat mij heeft overdonderd is de enorme hoeveelheid speelgoed die hier door veel jonge kinderen is gebracht. Dat betekent dat de Voedselbank zo ontzettend veel kinderen met kerst een cadeautje kan aanbieden. Elke keer als ik me dat realiseer krijg ik echt kippenvel. Het is jammer dat het nodig is, maar het is fantastisch dat wij het met elkaar hebben kunnen verwezenlijken.”

De derde en laatste dag van het Glazen Dorpshuis begon met een bedrag van net geen vierduizend euro op de teller. Met de organisatie van een heus slotfeest, een gezellige kerstmarkt en voor de derde achtereenvolgende dag een tien uur durende radio-uitzending haalden de organisatoren nog één keer alles uit de kast om zoveel mogelijk geld en goederen op te halen. Dankzij de vele veilingen waar driftig op werd geboden, gulle giften van vele mensen en organisaties en de optredens van onder meer Ancora, Lemonade en Mannenkoor Karrespoor op het slotfeest werd het bedrag dat de voorgaande dagen was opgehaald ruimschoots verdubbeld.

Ondanks de inspanningen van de vele vrijwilligers van het Glazen Dorpshuis is het definitieve eindbedrag nog niet bekend. “Er zijn een paar acties die nog even doorlopen. Daarnaast blijft het bankrekeningnummer van de actie ook nog een paar dagen geopend. We maken binnenkort wel even een momentje van de bekendmaking van het officiële eindbedrag”, zegt Daan.

De opbrengst van het Glazen Dorpshuis komt volledig ten goede aan de Stichting Voedselbank Steenwijkerland. Deze stichting voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een aanvullend boodschappenpakket. Deze pakketten worden verspreid vanuit de uitdeelposten in Steenwijk en Vollenhove. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken.

Geld overmaken kan nog steeds naar NL79 RABO 0361 2427 35, t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold – Glazen Dorpshuis.

Onderstaande foto

 

Label: , , , , , ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws, Programmanieuws