Glazen Dorpshuis brengt € 9233,67 op voor Voedselbank Steenwijkerland

| 7 januari 2017

Tijdens de uitzending van Kopwijzer op RTV SLOS op zaterdag 7 januari 2017 is het officiële eindbedrag van het Glazen Dorpshuis bekendgemaakt. Aan Gerrit Vinke, voorzitter van de Voedselbank Steenwijkerland, werd namens de organisatoren van de actie een cheque ter waarde van € 9233,67 aangeboden. Dit is ruim duizend euro meer dan het voorlopige eindbedrag dat op 9 december 2016 aan het einde van de driedaagse radiomarathon naar buiten werd gebracht.

Door: Tim de Vries

Vinke is zeer ingenomen met het eindbedrag. “Ik had van tevoren geen idee wat ik van de actie moest verwachten. Maar het initiatief op zich vond ik, en alle vrijwilligers met mij, al echt grandioos. Wij zijn heel dankbaar dat heel Steenwijkerland deze actie heeft omarmd om tot dit geweldige resultaat te komen. Hartverwarmend”, besluit Vinke.
Bennie Daan en Hans Apperloo, in de uitzending aanwezig namens Dorpsbelang Steenwijkerwold, maken nog een kanttekening bij het eindbedrag: “Alle etenswaren en goederen die tijdens de drie dagen zijn opgehaald zijn nog niet eens meegeteld in de berekening van het eindbedrag.” Volgens het Steenwijkerwoldse duo is dit praktisch niet haalbaar. “Maar als we hier snel even een inschatting van maken kunnen we wel concluderen dat we over de tienduizend euro zijn gegaan.”
Maar de waarde van de opbrengst van het Glazen Dorpshuis zit ‘m niet enkel in het opgehaalde geld, weet ook Ria van Hien, presentatrice van het informatieprogramma dat op zaterdagochtend wordt uitgezonden op RTV SLOS. “Het is geweldig dat zoveel kinderen dankzij deze actie een cadeautje onder de kerstboom hebben kunnen krijgen. Steeds als ik me dat realiseer krijg ik echt kippenvel. Het is jammer dat het nodig is, maar het is fantastisch dat wij het met elkaar hebben kunnen verwezenlijken”, blikt Van Hien terug op de radiodriedaagse.
Tijdens het Glazen Dorpshuis zetten de medewerkers van RTV SLOS, MFC Hoogthij en Dorpsbelang Steenwijkerwold zich 7, 8 en 9 december 2016 belangeloos in om zoveel mogelijk geld, etenswaren en goederen op te halen voor de Voedselbank Steenwijkerland. De actie werd ondersteund door vele inwoners, ondernemers, politici en artiesten door middel van allerhande acties en donaties.
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan de Voedselbank Steenwijkerland. Deze stichting voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een aanvullend boodschappenpakket. Deze pakketten worden verspreid vanuit de uitdeelposten in Steenwijk en Vollenhove. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken.

Label: , , , , ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws