Kopwijzer zaterdag 29 april 2017

| 28 april 2017

In Kopwijzer de eerste kennismaking met Douwe Oosterveen uit Zuidwolde. Oosterveen is door de Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) bereid gevonden om tijdelijk wethouder Jacques Wagteveld te vervangen. Oosterveen maakt sinds 2006 namens Gemeentebelangen deel uit van de gemeenteraad van de gemeente De Wolden en vervult vanaf 2014 het fractievoorzitterschap. Daarnaast is hij al twaalf jaar lid van Provinciale Staten van Drenthe voor de fractie Sterk Lokaal.  Hij legt zijn huidige taken neer om zich volledig op het wethouderschap van Steenwijkerland te kunnen richten. Ook Ronnie Lassche, gemeenteraadslid namens de CPB Steenwijkerland, is te gast. |
De Stichting Podium  Zuidwester organiseert muzikale ontmoetingen voor een breed publiek tegen een lage prijs onder het motto  “muziek verbindt”. Herman Santema vertelt over de laatste voorstelling van dit seizoen.
A.s. zondag vindt het 7e zondagmiddagconcert van 2017 plaats in de Kapel van de Laatste Eer. Dit keer treedt Sjors Holleboom, medeorganisator van de zondagmiddagconcerten op als begeleider van Sigrid Hof, die vanochtend ook bij ons te gast is.
Corine van de Water besteedt weer aandacht aan de voorstellingen in Theater De Meenthe en Klaas Bergkamp vertelt over de houtzagerij in museum Gildenhuys in Blokzijl.
Tot slot horen we van Reijer Blankespoor hoe het er voor staat met de Mattenschippersrace die op dat moment wordt gehouden.

Label: , , , , , , ,

Categorie: Programmanieuws