Jorn de Jong naar finale Wiskunde Olympiade

| 18 mei 2017

Jorn de Jong uit 5vwo heeft zich geplaatst voor de finale van de Wiskunde-B Olympiade. Deze vindt plaats op 15 september in Eindhoven. Hij is daarmee in een heel kleine selectie van meer dan 10.000 deelnemende leerlingen terecht gekomen.

In januari hebben alle 37 5vwo leerlingen van de RSG Tromp Meesters met wiskunde-B in hun pakket meegedaan aan de Wiskunde Olympiade. De beste 10% van alle deelnemers mocht uiteindelijk door naar de tweede ronde in maart, die gehouden werd op de RUG (Rijks Universiteit Groningen).

Van de RSG waren dit jaar maar liefst acht leerlingen uit de klas van meneer Zomer van de partij tijdens deze tweede ronde. Donderdag 11 mei ontving Jorn een certificaat voor ‘zijn kunnen’ uit handen van meneer Zomer.

Categorie: Nieuwe berichten