Slospraat  zaterdag 29-07-2017.

| 1 augustus 2017

Passie en vuur.

Elke maandag de rubriek SLOSpraat. Daarin een samenvatting van wat aan de orde kwam op de lokale radio afgelopen zaterdag.

Passie en vuur: het waren de woorden van Henk Kranendonk, maar voor het zelfde geld hadden ze door Theo Bouius uitgesproken kunnen worden, want van beide studiogasten kan gezegd worden, dat ze met hart en ziel betrokken zijn, Theo bij het spektakel van Steenwijk en Henk bij het Dicky Woodstock Popfestival.

Geboren en getogen Steenwijker Theo Bouius, inmiddels vier jaar voorzitter van het wielercomité, dat het spektakel organiseert, vertelde vol trots over het geweldige deelnemersveld  van dit 50ste criterium in de Olde Veste. Komende dinsdag zullen er grote wielernamen over het parcours langs de Steenwieker Toorn denderen . Theo hoopt, dat dat parcours helemaal roze gekleurd zal zijn als eerbetoon aan Tom Dumoulin, de eerste Nederlandse winnaar van de Giro d’Italia.

Net zo enthousiast, met passie en vuur, vertelde Henk Kranendonk over het 29ste Dicky Woodstock Popfestival, dat muziekfeest, waar zo’n 20.000 bezoekers drie dagen lang kunnen genieten van een keur van bekende en onbekende bands. Met grote namen zoals ‘Doe Maar’ en ‘Rowen Héze’ maar ook de niet te versmaden Tumble Weeds. Het muziekfeest is zoals elk jaar weer gelardeerd met bijzondere activiteiten, zoals het Boeren Trekker Trek met meer dan 100 tractoren. Volgens Henk zijn organisatie en vrijwilligers er helemaal klaar voor om van 3 tot en met 5 augustus weer een grandioos muziekfeest te maken.

Over jubilea gesproken: alweer voor de 78ste  keer wordt in Belt- Schutsloot de gondelvaart gehouden. Wat ontstond als een lolletje is nu niet meer weg te denken uit dit prachtige dorpje. Gert Weijs vertelde over dit festijn en de 10.000 bezoekers, die verwacht worden.

Mike Wijnandts en Hilly Koerts vertelden over de 9e  Steenwijkertoornrun, die op zaterdag 5 augustus verreden zal worden. Motorrijders en hun passagiers verheugen zich op een prachtige rondrit in de omgeving van Steenwijkerland, met als afsluiting een rondje rond de Steenwijker Toorn.

Oud Slosmedewerker Gerben Hummel vertelde nog over het dorpsfeest van Scheerwolde en met het laatste jubileum, de verjaardag van Ria van Hien, werd deze Kopwijzer feestelijk afgesloten.

Label: , ,

Categorie: Programmanieuws