Kopwijzer zaterdag 12 augustus 2017

| 11 augustus 2017

Weer een uitgebreide vakantie editie deze zaterdagochtend. De gemeente Steenwijkerland is genomineerd voor de Landschapsprijs 2017. Waarom en op welke eenvoudige manier je je stem uit kunt brengen, vertelt Eibert Jongsma van Landschap Overijssel.
Volgende week vrijdag en zaterdag is het zo ver: je kunt oog in oog staan met de dahliareuzen tijdens het bloemencorso in Sint Jansklooster. Marten Heetebrij heeft gelukkig nog wat tijd vrij kunnen maken voor een gesprek in de studio.
Wim Oosterhuis is te gast omdat hij is betrokken bij de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945.

Op zondag 20 augustus kan er in de buurt gefietst worden voor het goede doel. Tijdens de Hollands Venetië Tocht kan gekozen worden voor routes van 35, 50, 80 en 120 kilometer. Jan Willem Reilink vertelt welk goed doel, waar de routes langs gaan en waar gestart kan worden.
Een andere fietstocht voor eht Goede Doel is de MONSTERRIT waarin ze in 10 dagen van Steenwijk naar de Mont Ventoux fietsen. Colin Kist geeft een toelichting op de kortere routes die meegefietst kunnen worden.
We blijven sportief bezig: Hauke Lokkers weet alles van het Beach Volleybal dat georganiseerd wordt bij de Groene Long en tot slot gaan we dansen met Rinske Keizer want morgen is er weer het Open Podium in Rams Woerthe.

Tussendoor de column van Hans Bogers en het weerbericht van Arend Zanting.

Label: , , , , ,

Categorie: Programmanieuws