Slospraat  zaterdag 16-09-2017.

| 19 september 2017

Het Heerlijke Hapje.

Elke maandag de rubriek SLOSpraat. Daarin een samenvatting van wat aan de orde kwam op de lokale radio afgelopen zaterdag.

Als haar politieke kwaliteiten net zo goed smaken als de door haar gepresenteerde hapjes, zal de opvolgster van VVD leider Wim Stapel zeker een grote aanwinst betekenen voor de nieuwe gemeenteraad van Steenwijkerland. Dat vonden Lucie Otten en Hans Bogers, die Kopwijzer presenteerden vanuit het Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, in de studio  ondersteund door Ria en Herman van Hien. Het werd een geslaagde uitzending, waarin voornamelijk prominente Gietersen aan het woord kwamen. De rode draad door al die Gieterse gesprekken was TROTS. Trots op de geweldige prestatie van vrijwilligers, de architect, de interieurontwerper, en de aannemers, die er voor hebben gezorgd, dat Giethoorn en daarmee heel Steenwijkerland een prachtig museum rijker is.

Jan Vredenburg van het CDA noemde het een goede investering al vroeg wethouder Wim Brus zich af of de huidige uitbreiding wel voldeed. Hij noemde het bijzonder, dat in een tijd, waarin musea het steeds moeilijker krijgen, ’t Olde Maat Uus werd uitgebreid.

Gerrit Meutgeert, voorzitter van de stichting ’t Olde Maat Uus, vertelde hoe trots hij was op het vernieuwde museum, waarbij de keuken, de stal en de voorkamer in hun authentieke  staat bewaard zijn gebleven en waar daarnaast onder andere een nieuwe kelder werd aangelegd.

Femmy Woltman praatte in de voorkamer honderd uit over het vele afwisselende werk van de 100 vrijwilligers, al kunnen er altijd nog wat jongere krachten bij.  

Henk Smit, één van de founding fathers van ’t Olde Maat Uus, was ook zichtbaar blij met de uitbreiding en de inrichting van het Gieterse museum.

Ervaringsaannemer Geuje Rook vertelde over de bijzondere manier, waarop de kelder werd gerealiseerd.

De wisselexpositie werd geopend door Cees Duine, die voor de microfoon een uiteenzetting gaf over de toekomstige expositieplannen.

In de studio praatte Ria van Hien met een ook al trotse Han Evers van De Meenthe, die zijn tevredenheid over de vele uitverkochte voorstellingen niet onder stoelen of banken stak en met Daniël Haverman van scouting Johan van den  Kornput over de leukste vereniging van Steenwijkerland 2017 en de bijbehorende wisselbeker.

Label: , ,

Categorie: Programmanieuws