Slospraat zaterdag 23-09-2017

| 26 september 2017

Het ‘er zijn’

Elke maandag de rubriek SLOSpraat. Daarin een samenvatting van wat aan de orde kwam op de lokale radio afgelopen zaterdag.

Het gaat hartstikke goed met Erik Dahmen. Na een moeilijke periode, door gezondheidsproblemen moest hij stoppen als wethouder wat hij persoonlijk als een echt verlies heeft ervaren, is hij weer volop aan de slag. Als leraar elektrotechniek én als raadslid voor BGL. In zijn besluit weer politiek actief te worden, wordt hij gesteund door zijn gezin. Als het aan hem ligt, staat hij ook op de BGL-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Stichting Terminale Thuishulp NWO bestaat 25 jaar en Hospice Het Riemkehuis 10 jaar. Koos Dalstra, kersvers in bestuur en adviseur Dirk van der Wedden roepen iedereen op voor de jubileumviering op woensdagmiddag 4 oktober a.s. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers. Vrijwilligers die er alleen al door het ‘er zijn’ enorm worden gewaardeerd.

Storm over Beulaeke is er ook. En hoe?! De storm raast door voor een megaproductie in 2018 in een openluchttheater in Giethoorn.  Eind juni, begin juli 2018 worden er zes voorstellingen gegeven waarbij per keer 1.000 bezoekers welkom zijn.

Ook volgend jaar is er weer een Distinguished Gentleman’s Ride in Steenwijk. Trekker René Plekkenpol zette zich zondag ook actief in voor de 2017-editie van de motortocht die geld inzamelt voor het gevecht tegen prostaatkanker.

Leida Schipper roept iedereen op om a.s. zaterdag de rommelmarkt in Kolderveen (50) te bezoeken en Monique de Boer van Orca Theaterproducties nodigt jongeren tussen 7 en 15 jaar van harte uit om een kijkje te komen nemen tijdens de Open Lessen op 3 en 10 oktober a.s. in De Meenthe.

Een goed getapt glas bier heeft geen twee vingers schuim hoor…. Hoe het wel moet, valt te leren tijdens de Masterclass Biertappen. Koninklijke Horeca Steenwijkerland is eigenlijk op zoek naar kandidaten die mee gaan doen aan de provinciale wedstrijden. Aleida Kranendonk en Bianca Stroeve nodigen iedereen die belangstelling heeft van harte uit op maandagavond 2 oktober a.s. in De Karre.

Label: , ,

Categorie: Programmanieuws