Rode Kruis organiseert ‘Reanimaatje’ op zaterdag 18 november

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Op zaterdag 18 november organiseert het Rode Kruis in district IJsselland (provincie Overijssel zonder Twente) een cursusdag reanimeren: Reanimaatje. Elke week worden 300 Nederlanders grtoffen door een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw: het kan iedereen overkomen. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rond hun eigen huis. Zorg dus dat jij weet wat je moet doen in geval van nood!

Leer samen met je partner, vriendin, sportmaatje of familielid reanimeren op deze speciale cursusdag. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens. Dit leer je tijdens een reanimatie- en AED cursus van het Rode Kruis onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de cursus wordt er vooral heel veel geoefend: en hoe fijn is het als je dat met je Reanimaatje kunt doen? Meld je aan op www.reanimaatje.nl.

Normaal kost een reanimatiecursus 75 euro. Het Rode Kruis biedt de cursus voor 20 euro aan. Deze kosten worden ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar in je aanvullend pakket. Je ontvangt een Rode Kruis-certificaat ‘Reanimatie’ en een gratis lesboek. Na het behalen van het certificaat kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslag Nu. Je krijgt dan een oproep op je mobiele telefoon als er iemand gereanimeerd moet worden bij jou in de buurt.

Wil je liever op een andere datum een cursus inplannen? Of de cursus op bijvoorbeeld je werk of sportvereniging organiseren? Mail ons dan via ehboijsselland@rodekruis.nl.

 

Categorie: Nieuwe berichten