Soli Deo Gloria wint strijd om leukste Vereniging

| 30 mei 2015
Winnaar JongIndeKop leukste vereniging 2015

De winnaars en de presentatoren van JongIndeKop radio poseren met de trofee.

Soli Deo Gloria uit Sint Jansklooster mag zich Steenwijkerlands Leukste vereniging van 2015 noemen. In de finale van de wedstrijd kreeg de muziekvereniging de voorkeur boven Crescendo en KV Noveas.

In de finale, die live werd uitgezonden in de JongIndeKop radioshow op RTV Slos, namen de drie verenigingen het tegen elkaar op in een aantal uitdagingen. De vereniging uit Sint Jansklooster presteerde daarin net iets beter dan de andere twee verenigingen. “Dit is een hele mooie verrassing voor ons en we zijn er dan ook heel erg blij mee,” zegt de trotse delegatie van de winnende vereniging.

Ondanks dat in eerste instantie de teleurstelling overheerste konden de andere twee finalisten toch met een tevreden gevoel terugblikken. “We zijn toch maar mooi in de finale gekomen. En dat kunnen er maar drie zeggen. Best iets om trots op te zijn.”

Kimberly de Jonge en Tim de Vries, presentatoren van het radioprogramma dat de wedstrijd uit schreef, waren enthousiast over de finale. “Afgelopen november zijn we begonnen met deze zoektocht. En we wisten eerlijk gezegd niet of het aan zou slaan. Maar nu we dit voor de eerste keer hebben georganiseerd kunnen we met een goed gevoel terugkijken,” meldt het duo. “De finale was ook een groot succes. We hebben laten zien dat er in de gemeente Steenwijkerland heel veel leuke verenigingen zijn. En deze verenigingen waren daar weer de allerleuksten van.”

Soli Deo Gloria is voor een jaar eigenaar van de wisselbeker. In 2016 moet de muziekvereniging de beker weer afstaan aan de volgende winnaar van de Leukste vereniging van Steenwijkerland.

Label: , , , , , , ,

Categorie: Nieuwe berichten, Omroepnieuws