RSSNieuwe berichten

Rode Kruis organiseert ‘Reanimaatje’ op zaterdag 18 november

Rode Kruis organiseert ‘Reanimaatje’ op zaterdag 18 november

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Op zaterdag 18 november organiseert het Rode Kruis in district IJsselland (provincie Overijssel zonder Twente) een cursusdag reanimeren: Reanimaatje. Elke week worden 300 Nederlanders grtoffen door een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw: het kan iedereen overkomen. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rond hun eigen huis. Zorg dus dat jij weet wat je moet doen in geval van nood!

Leer samen met je partner, vriendin, sportmaatje of familielid reanimeren op deze speciale cursusdag. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens. Dit leer je tijdens een reanimatie- en AED cursus van het Rode Kruis onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de cursus wordt er vooral heel veel geoefend: en hoe fijn is het als je dat met

Verder lezen

Bijzonder najaarsconcert “Side Table Singers” Steenwijk

Bijzonder najaarsconcert “Side Table Singers” Steenwijk

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Het Kamerkoor “Side Table Singers” (STS) uit Steenwijk verzorgt haar traditionele Najaarsconcert dit jaar in de Grote of St. Clemenskerk in Steenwijk op zondag 29 oktober a.s. om 15.00 uur. Het koor verzorgt dit concert samen met het “Byzantijns Koor Drenthe”. De medewerking van dit mannenkoor verleent aan het concert een wel zeer bijzonder cachet.

Het contrastrijke programma omvat niet alleen koorzang. Zo zal begeleidster Ruth Pos de toehoorders laten genieten van een instrumentaal intermezzo en begeleidt zij dirigente/soliste Julia Zaytseva in het “Ave Maria” van Giulio Caccini.

STS onder de bezielende leiding van Johan Rodenhuis met begeleiding van Ruth Pos opent het program

Verder lezen

Heel PSV Vollenhove veilt

Heel PSV Vollenhove veilt

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Daar gaat het bijna naar uitzien, met nog een paar dagen te gaan tot de grote veiling op Zaterdagavond 14 oktober.

Ondertussen is de inbreng van kavels gestopt en het kavelboekje gedrukt, als er dan een blik geworpen wordt in het boekje, dan zien we heel veel kavels die door de leden zijn ingebracht en ook worden uitgevoerd, van taart bakken tot palingroken en van autowassen tot oppasdienst, “dit kenmerkt onze enthousiaste leden” aldus een bevlogen voorzitter Theo van Diepen, hij en zijn veilingcommissie hopen op net zoveel enthousiasme van de inwoners van Sint Jansklooster, Vollenhove en de polder om s avonds de weg naar de manege aan de Zuurbeek te vinden, uw bankpas meenemen is voldoende, want er is volop gelegenheid om te pinnen

Verder lezen

KLIMAATVERANDERING, effecten en impact

KLIMAATVERANDERING, effecten en impact

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Het Ronde Tafel Gesprek (“RTG”) start op 17 oktober met het tweede seizoen met een avond over klimaatverandering. Deze keer komt Gerard van der Steenhoven, directeur van het KNMI naar Blokzijl om zijn visie te delen.

Iedereen heeft het erover en heeft zich wel een mening hierover gevormd. We worden bijna dagelijks geconfronteerd met uitzonderlijke weersomstandigheden om maar iets te noemen. Je hoort zelfs geluiden, ook onder wetenschappers en beleidsmakers dat deze veranderingen autonoom zijn en zonder menselijke toedracht of betrokkenheid komen en gaan in de geschiedenis van onze planeet. Velen daarentegen zijn de mening toegedaan dat de mens wel degelijk met haar economische wereld inrichting hier debet aan is en de klok inmiddels 12-uur slaat. Gerard

Verder lezen

Natuurwerkdag op 4 november in De Weerribben

Natuurwerkdag op 4 november in De Weerribben

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Zagen, snoeien en zweten voor moerasbewoners
De eerste zaterdag van november wordt het jaarlijkse evenement Nationale Natuurwerkdag georganiseerd. Staatsbosbeheer stelt dit jaar een locatie in de Weerribben beschikbaar voor iedereen die in de frisse buitenlucht aan de slag wil. Met behulp van zagen, snoeischaren en schoppen kunnen deelnemers meehelpen om een dichtgroeiend moeras weer open te maken. Via een boot zal naar de werkplek midden in De Weerribben gevaren worden.

Werken in De Weerribben
Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer helpt u mee om een moerasgebied in de Weerribben leefbaar te houden voor de vele vogelsoorten die daar leven. Sommige stukken groeien langza

Verder lezen

16 Acts op eerste editie van het Weerribben Big Band Festival

16 Acts op eerste editie van het Weerribben Big Band Festival

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Deelnemers uit vijf provincies. Op zaterdag 21 oktober 2017 schitteren 15 amateur big bands in Rabo Theater De Meenthe tijdens de eerste editie van het Weerribben Big Band Festival. Van 11.00 uur tot 18.45 uur spelen de bands doorlopend in de grote zaal en het Vestzaktheater voor het publiek en een deskundige jury. De gezelschappen komen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en zelfs Gelderland om zich te laten horen in Steenwijk. Het professionele JazzArt Orchestra presenteert om 19.30 uur ter afsluiting het concert Common Ground met Syrische topmusici en zangeres Shaza. Kaarten à € 8,50 geven toegang tot het dag- en avondprogramma van

Verder lezen

Hoe gaat het met de kinderen in regio IJsselland?

Hoe gaat het met de kinderen in regio IJsselland?

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Gezondheidsmonitor kinderen van start

Dit najaar voert GGD IJsselland de kindermonitor uit: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van de kinderen in regio IJsselland.

GGD IJsselland onderzoekt hoe het met kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Zijn er voldoende speelplekken in de buurt? Hoe is het social media gebruik? En hoe ervaren ouders/verzorgers de opvoeding?

Met de resultaten van het onderzoek adviseert de GGD vervolgens de gemeenten over hun gezondheidsbeleid en jeugdbeleid. Zo kan de GGD gemeenten adviseren over bi

Verder lezen

Deelname Kerstrondje Oldemarkt 2017

Deelname Kerstrondje Oldemarkt 2017

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

De voorbereidingen voor het Kerstrondje Oldemarkt 2017 zijn inmiddels weer in volle gang. Noteert u alvast zaterdag 16 december in uw agenda. Van 10.30 tot 16.30 uur wordt dan, alweer het achtste Kerstrondje Oldemarkt georganiseerd.

Kerstrondje Oldemarkt is een initiatief van Plaatselijk Belang Oldemarkt. Samen met enthousiaste en creatieve deelnemers wordt er een grote variatie aan activiteiten op diverse locaties georganiseerd. Jong en oud kan genieten van gratis aangeboden workshops, tentoonstellingen, muziek, drank en spijs etc. En dat allemaal in kerstsfeer, in en rondom Oldemarkt.

Ook dit jaar wordt de bereikbaarheid van diverse locaties vergroot door bijvoorbeeld de trein en t

Verder lezen