Slospraat zaterdag  12-08-2017.

| 15 augustus 2017

Ravitaillering.

Elke maandag de rubriek SLOSpraat. Daarin een samenvatting van wat aan de orde kwam op de lokale radio afgelopen zaterdag.

Waar gewoonlijk de ravitaillering – het van voedsel voorzien van wielrenners- tijdens de koers is gepland, daar vindt deze voor een deel van de deelnemers aan de Hollands  Venetietocht  al voorafgaande aan de start plaats. Jan Willem Reilink vertelde dat namens de organisatie in zijn toelichting op de zestiende fietstocht in de wijde omgeving van Steenwijkerland op zondag 20 augustus. Naar verwachting zullen er dan zo’n zeshonderd fietsers in verschillende categorieën bijdragen aan twee goede doelen: Kopje Cultuur en Duo Fiets uit Vledder.

Eibert Jongsma deed een dringend  verzoek aan de luisteraars om voor 15 september hun stem uit te brengen op Steenwijkerland op www.landschapoverijssel.nl/landschapsprijs2017. Naast de twee andere gemeenten Raalte en Almelo is ook Steenwijkerland  genomineerd en al is die prijs al eens eerder in de wacht gesleept, ook nu is Steenwijkerland  natuurlijk de beste kandidaat.

Marten Heetebrij vertelde over het negenenveertigste  Bloemencorso van Sint Jansklooster op 18 en 19 augustus met zeventien deelnemende met dahlia’s schitterend versierde wagens. Dit jaarlijks terugkerende, en alleen door vrijwilligers georganiseerde, evenement, waar andere bloemencorso’s niet aan kunnen tippen, krijgt een vervolg op 16 september met het jeugdcorso.

Wim Oosterhuis vertelde namens de organisatie Herdenking 15 augustus 1945 over de herdenking van de slachtoffers van de oorlog die van 1942 tot 1945 woedde in het toenmalige Nederlands Indië.

Colin Kist, die zelf tot zijn spijt de deelnemers aan de Monsterfietstocht  naar de Mont Ventoux niet mee kan uitzwaaien vanaf De Markt in Steenwijk, riep alle luisteraars op dat wel te doen. Met dat uitzwaaien en zelfs  een stukje meefietsen wordt het belang van het goede doel, de kankerbestrijding extra onderstreept.

Hauke Lokkers vertelde over het voor de vijfde keer georganiseerde beachvolleybaltoernooi op 19 en 20 augustus op het volleybalveld in de Groene Long aan de Middenweg in Steenwijk.  

Rinske Keizer, mede organisator van het inmiddels niet meer uit de Olde Veste weg te denken Open Podium in park Ramswoerthe kondigde weer een scala van  artiesten aan, die deze tweede zondag van augustus inmiddels hebben  optreden.

Label: , ,

Categorie: Programmanieuws