Slospraat  zaterdag 09-30-2017.

| 4 oktober 2017

Het liefst bestaan wij niet.

Elke maandag de rubriek SLOSpraat. Daarin een samenvatting van wat aan de orde kwam op de lokale radio afgelopen zaterdag.

Dat zei Peter van der Terp, voorzitter van het Jeugdsportfonds, het Zwemfonds en het Jeugdcultuurfonds, ter gelegenheid van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente. Want het zou volgens hem toch zo moeten zijn, dat alle kinderen zonder enige belemmering kunnen meedoen aan onze samenleving. Hans Bogers deed verslag van die bijeenkomst en vermeldde ook het optreden van Cantica Sacra, dat alvast een voorproefje gaf van het benefietconcert op vrijdag 15 december in de Grote Kerk in Steenwijk.

Frits Hoekstra van de Partij van de Arbeid was de politieke gast en hij keek terug op ruim zeven jaar raadslidmaatschap. Zeven jaar, die hem veel voldoening hebben gegeven en die hij niet graag had willen missen. Maar het werk gaat voor het meisje en zijn nieuwe functie als voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Confessioneel Onderwijs verplicht hem te verhuizen naar Leiden.

Harmen Woudenberg vertelde over de activiteiten van het Beweegteam van Steenwijkerland. Met name het project wandelen met bewoners van Zonnekamp lag hem na aan het hart en hij riep vrijwilligers op om 1 uur in de maand zo’n wandeling mogelijk te maken.

Tussendoor werd er nog even stilgestaan bij de benoeming per 1 februari 2018 van Judith de Graaf als gemeentesecretaris. Ook de atelierroute op 7 en 8 oktober kwam aan bod.

Musicalacteur Soy Kroon vertelde over de  musical Vamos, die afgelopen zondag in het DeLamar theater in première is gegaan en die op 10 en 11oktober te zien zal zijn in De Meenthe. Soy vertelde over de try outs, de generale en het laaiend enthousiaste publiek.

Joke Hendriks vertelde over de kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober met het spannende  thema ’Griezelen’ . De voorstelling ‘Grootmoeders grote Oren’ op woensdagmiddag 6 oktober in de bibliotheek van Steenwijk, die wordt verzorgd door de kinderboeken schrijver Jacques Vriens noemde ze het hoogtepunt.

Tot slot werd met Rinske Keizer teruggekeken op alweer 6 Open Podiums in park Rams Woerthe en passeerde daarnaast het zevende, dit seizoen afsluitende, Open Podium van zondag 1 oktober nog even  de revue.

Label: , ,

Categorie: Programmanieuws