Arta stunt tegen BAS

| 16 november 2015

BC Arta LogoAfgelopen vrijdagavond stond er een zware wedstrijd te wachten voor de heren van VIPD ARTA. Zij speelden tegen de mannen van BAS uit Biddinghuizen, de nummer 1 van afgelopen seizoen.

Bij de start van de wedstrijd werd VIPD ARTA gelijk op scherp gezet door BAS. Iedereen moest hard aan de bak om door de verdediging heen te komen, maar ook om de gasten niet te laten scoren. Wat betekende dat de eerste score pas viel in de 3de minuut. Daarna ging het om en om, maar veel werd er niet gescoord. In het tweede kwart gaf de tegenstander iets meer gas. Zij konden een paar keer achter elkaar door de verdediging van VIPD ARTA heen breken en zo de rust ingaan met een lichte voorsprong, 21-25.

Het derde kwart was het omgekeerde van het twee kwart, scores vielen weer aan de kant van de thuisploeg. De onderlinge irritatie bij de tegenstander was het kantelpunt voor VIPD ARTA.
In het vierde kwart werd er een voorsprong gecreëerd en deze werd vastgehouden. Door gecontroleerd te spelen en ondersteund door de fanatieke aanhang van ARTA  werd de overwinning in de laatste minuten op de kampioen van vorig seizoen een feit. Eindstand: 40-34.

Op 28 november staat de lastige uitwedstrijd tegen Ceres op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op 11 december, wanneer de heren van ARTA aantreden tegen Volic.

Label: , , , , , ,

Categorie: Sportnieuws