Volic troeft ARTA nipt af

| 14 december 2015

BC Arta LogoVrijdagavond 11 december speelde Heren 1 van ARTA in de thuiswedstrijd tegen Volic 1. Vooraf wisten de spelers dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, aangezien het de nummer drie van de competitie was en bij ARTA een aantal belangrijke spelers ontbraken wegens diverse omstandigheden.

Desondanks trokken de spelers van ARTA ten strijde en begonnen de wedstrijd evenwichtig. In de aanval was het af en toe nog zoeken waardoor de scores niet snel vielen. De heren sloten het eerste kwart af met 9-13 dankzij een fraaie driepunter van Roy Kapojos. In het tweede kwart ging het spel onveranderd door. Het scoren ging bij beide ploegen moeilijk. Dankzij de goede verdediging van ARTA raakte de tegenstander gefrustreerd en kon ARTA het spel maken. ARTA bereikte de rust met nog steeds een kleine achterstand van 20-24.

De tweede helft ging van start met een aantal flitsende aanvallen van ARTA, die daardoor de stand snel gelijk wist te trekken. Het thuisteam stond sterk en vocht voor elke bal. Hierdoor bleef de score lange tijd dicht bij elkaar. Ook het laatste kwart ging dit zo door. Om en om vielen de scores en de spanning werd steeds groter. Door een aantal slordigheden moest ARTA in de laatste minuten een klein aantal punten inhalen. Ondanks de steun van het publiek kon ARTA met zijn laatste strijdlust geen winst meer forceren en eindigde de wedstrijd met 40-48.

Komende zaterdag speelt Heren 1 van ARTA in Zeewolde. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 8 januari om 21:00 uur tegen VUAS Heren 1.

Label: , , , ,

Categorie: Sportnieuws