16 Acts op eerste editie van het Weerribben Big Band Festival

| 13 oktober 2017 | 0 Reacties

Deelnemers uit vijf provincies. Op zaterdag 21 oktober 2017 schitteren 15 amateur big bands in Rabo Theater De Meenthe tijdens de eerste editie van het Weerribben Big Band Festival. Van 11.00 uur tot 18.45 uur spelen de bands doorlopend in de grote zaal en het Vestzaktheater voor het publiek en een deskundige jury. De gezelschappen komen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en zelfs Gelderland om zich te laten horen in Steenwijk. Het professionele JazzArt Orchestra presenteert om 19.30 uur ter afsluiting het concert Common Ground met Syrische topmusici en zangeres Shaza. Kaarten à € 8,50 geven toegang tot het dag- en avondprogramma van het festival en zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl.

Van Leeuwarden en Groningen tot Deventer
Iedere deelnemende bigband geeft in een optreden van 45 minuten het beste van zichzelf.  Dat doen ze allemaal op hun eigen wijze, al dan niet ondersteund door vocalisten. Voor bezoekers biedt het festival een zeer gevarieerd programma met jazz, funk, pop, latin en muziek uit de Great American Songbook. Initiatiefnemers Han Evers, directeur van Rabo Theater De Meenthe, en Erik van der Weerd van Scala Centrum voor de Kunsten, zijn overweldigd door het enthousiasme waarmee big bands zich hebben aangemeld en kijken uit naar een dag vol muzikaal plezier. De professionele jury is uitgebreid van twee naar vier leden om al dit muzikaal enthousiasme gedegen en vakkundig feedback te kunnen geven.

Wie laten zich horen?
Bigband Heerenveen, Bigband Leeuwarden ’73, Bigband Bigtime Groningen, Scala Basement Big Band Meppel, High Moor Big Band Zuidwolde, Scala Big Band Hoogeveen, Big Band Coevorden, Bigband Emmen, Moonlight Big Band Assen, Blue Note Bigband Assen, Big Band Heerde, Bigband Exposure Enschede, Bigband Twello, Deventer Jazz Orkest en Bigband Kampen.

Categorie: Nieuwe berichten