Ga naar de inhoud

Glazen Dorpshuis Steenwijkerwold voor Voedselbank Steenwijkerland

poster-glazen-huis-2016-rtv-slos

Dorpsbelang Steenwijkerwold, MFC Hoogthij en RTV SLOS slaan handen ineen

Multifunctioneel centrum Hoogthij in Steenwijkerwold is 7, 8 en 9 december 2016 het toneel van de eerste editie van het Glazen Dorpshuis. Op initiatief van Dorpsbelang Steenwijkerwold zetten de medewerkers van RTV SLOS zich drie dagen lang in voor de actie, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Voedselbank Steenwijkerland.

Woensdag 7 december wordt om 14.00 uur het spektakel afgetrapt. De daaropvolgende dagen wordt al om 10.00 uur begonnen met de uitzendingen. De programmamakers brengen alle dagen tot 22.00 uur een gevarieerd programma.

Het glazen Dorpshuis wordt vrijdagavond 9 december vanaf 19.00 uur muzikaal afgesloten. Mannenkoor Karrespoor, Lemonade en Ancora werken mee aan dit eindfeest. En het is dan al extra gezellig in Steenwijkerwold, want op het Woldplein wordt een kerstmarkt georganiseerd.

Doneren
Tijdens de uitzendingen is het mogelijk om voor minstens € 5,- per lied plaatjes aan te vragen. Ook wordt multifunctioneel centrum zodanig ingericht dat geld, boodschappen, speelgoed of andere zaken gedoneerd kunnen worden.

Muzikanten uit de gemeente Steenwijkerland en omgeving kunnen tijdens de uitzendingen van RTV SLOS één of meerdere nummers ten gehore brengen. Tegenprestatie hiervoor is wel dat een donatie wordt ingebracht. Daarnaast worden alle organisaties, verenigingen en bedrijven uit de gemeente Steenwijkerland opgeroepen om ook hun steentje bij te dragen aan deze actie.

Doneren kan door een bedrag naar keuze te storten op het volgende bankrekeningnummer: NL79 RABO 0361 2427 35, t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold – Glazen Dorpshuis.

Geïnteresseerden welkom
Tevens wordt een oproep gedaan aan alle scholen in de gemeente Steenwijkerland om deel te nemen aan het Glazen Dorpshuis. Houd bijvoorbeeld een inzamelingsactie, of organiseer andere activiteiten om geld op te halen voor dit goede doel. Uiteraard is het mogelijk om bij het brengen van de donatie live op de radio te vertellen over jouw actie. Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Steenwijkerland zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening op 7 december.

Donateurs en overige belangstellenden zijn tijdens de uitzendingen ook meer dan welkom. Multifunctioneel centrum Hoogthij is gelegen aan de Oldemarktseweg 117, 8341 SC, Steenwijkerwold.

Wanneer u ideeën heeft, activiteiten wilt organiseren rondom het glazen Dorpshuis, of verdere informatie wenst over de kerstmarkt kunt u mailen naar glazendorpshuis@dorpsbelang.eu.

Stichting Voedselbank Steenwijkerland voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een aanvullend boodschappenpakket. Deze pakketten worden verspreid vanuit de uitdeelposten in Steenwijk en Vollenhove. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken.

Hide picture