Nationale Klimaatweek met activiteiten voor jong en oud Met thema’s als energie opwekken, besparen en biodiversiteit
Tijdens Nationale Klimaatweek in Steenwijkerland, die gehouden wordt van 31 oktober tot en met 5 november, is er van alles te doen in het Infopunt Duurzaam Doen.
Naar het spreekuur gaan van een energiecoach? Een lezing bijwonen over het voedselbos of een presentatie over het verduurzamen van je huis? Of uw kinderen een oorwormenpotje laten maken? Dat kan allemaal tijdens de Nationale Klimaatweek die plaatsvindt van 31 oktober tot en met 5 november. De Stichting Duurzaam Steenwijkerland en de gemeente Steenwijkerland organiseren in deze week diverse interessante activiteiten in het Infopunt Duurzaam Doen.
Beide partijen doen mee met de klimaatweek om nóg meer inwoners en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.
De volgende thema’s in deze week komen aan bod: klimaat, energie opwekken en besparen, biodiversiteit en van afval naar grondstof. De activiteiten variëren van lezing, presentatie, een spreekuur, meedenksessie of workshop.
Programma
De bekende fotograaf Philip Friskorn houdt op 31 oktober vanaf 19.30 uur een natuurlezing en René Kremers komt op 5 november om 11.00 uur vertellen over zijn ervaringen met het aanleggen van een voedselbos. Uw vragen over zonnepanelen kunt u stellen op 1 november vanaf 19.30 uur. Op 2 november zijn medewerkers van Sociaal Werk De Kop vanaf 14.00 uur aanwezig om u te vertellen over de mogelijkheden van financiële ondersteuning.
U kunt 3 november vanaf 19.30 uur de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ volgen. Op 4 november vanaf 19.30 uur is er een ruilbeurs voor winterkleding,
Meer informatie en aanmelden
Het Infopunt Duurzaam Doen is in de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Voor een aantal activiteiten geldt dat men zich van tevoren moet aanmelden. Dat kan via deze link: duurzaamsteenwijkerland.nl/nationale-klimaatweek-2022/. Daar is ook het schema met een overzicht van alle activiteiten, de tijden en een korte beschrijving te vinden.