EU steunt wetland project in Nationaal Park
Neem deel aan een interessant onderzoek: EU steunt wetland project in Nationaal Park Weerribben-Wieden
Wetenschappelijk onderzoek speelt een belangrijke rol met betrekking tot de Europese klimaatdoelstellingen. Daarom biedt de EU financiële steun aan het onderzoeksproject REstoration of WETlands (REWET). REWET brengt wetenschappers uit verschillende EU landen samen om te onderzoeken hoe wetlands, veengebieden en uiterwaarden duurzaam hersteld en behouden kunnen worden. De specifieke focus ligt daarbij op het minimaliseren van emissies en het maximaliseren van de natuurlijke koolstofopname. REWET gebruikt hiervoor demonstratiegebieden, ook wel “Open Labs” genoemd. In totaal zijn er zeven Open Labs, waarvan er één in Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt.
Wanneer er herstelactiviteiten plaatsvinden, is het van belang om de lokale bevolking erbij te betrekken. Daarom onderzoeken wetenschappers van de Belgische universiteit KU Leuven de houding van de bevolking ten opzichte van natuur en klimaatverandering enerzijds en het herstel van wetlands anderzijds. Dit is belangrijk om de acceptatie en perceptie van de lokale bevolking te analyseren.
U mening telt! De KU Leuven nodigt u uit om een enquête (link) in te vullen. Het invullen van de vragenlijst zou u niet meer dan 20 minuten mogen kosten. Bovendien loont de deelname aan het onderzoek. Deelnemers maken namelijk kans op een duurzame cadeaubon.
KU Leuven
De KU Leuven werd in 1425 opgericht is daarmee een van de oudste universiteiten van Europa. Het onderwijs wordt georganiseerd door 15 faculteiten, welke georganiseerd zijn in drie groepen: Humane Wetenschappen, Wetenschap & Technologie en Biomedische Wetenschappen. In totaal heeft de KU Leuven 13 campussen, verdeeld over 10 steden in Vlaanderen.