Ronde Tafel Gesprek over voedsel veiligheid en –zekerheid in Nederland
Voedsel veiligheid en voedselzekerheid: de rol van genetisch gewijzigde organismen (“GGO’”)
Dinsdag 12 november 20.15 uur
Vermaning t Lam in Blokzijl
Entree: € 5,00 (incl. koffie en thee)
Genetisch gemodificeerde organismen kunnen veel betekenen voor voedsel en gewassen, industrie, duurzaamheid en gezondheidszorg. Zo kan biotechnologie in de land- en tuinbouw helpen om mondiale vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld het tekort aan voedsel. Biotechnologie kan zorgen voor gewassen die bestand zijn tegen ziekten en droogte. De ontwikkeling van aardappelen die resistent zijn tegen de aardappelziekte kan bijvoorbeeld leiden tot minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.
Maar hoe wordt er hier in Nederland over gedacht?
Kunnen we zelfvoorzienend zijn met de huidige wijze en toepassing van onze voedselproductie? Of ontstaat er ten gevolge van het veranderende klimaat meer behoefte om specifieke gewassen te ontwikkelen die resistenter en effectiever geteeld kunnen worden om daarmee de voedselzekerheid te bevorderen?
Onze inleider, de heer drs. Krijn Poppe, wetenschapper verbonden aan de Wageningse Universiteit, zal op deze avond een inleiding verzorgen over de heersende visies hierover in Nederland.
Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij pmuller2@freeler.nl.