tijdens de nationale museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van museum giethoorn traditioneel gieterse gerechten proeven. de preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. in klederdracht worden typisch gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. het zijn eenvoudige maaltijden, giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. de bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij. op het menu staan onder andere: stip in ’t gat, watergruwel, drie in de pan, gieterse bonten en natuurlijk de befaamde knieperties. voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking. museum giethoorn ’t olde maat uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. de preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur. museum giethoorn ’t olde maat uus binnenpad 52 8355 bt giethoorn. dirk brans 📷 stuur jouw foto. ✉️ mail de redactie. 🛠️ meld een correctie.
Open contextspeler
Sluit de contextspeler
tijdens de nationale museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van museum giethoorn traditioneel gieterse gerechten proeven. de preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. in klederdracht worden typisch gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. het zijn eenvoudige maaltijden, giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. de bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij. op het menu staan onder andere: stip in ’t gat, watergruwel, drie in de pan, gieterse bonten en natuurlijk de befaamde knieperties. voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking. museum giethoorn ’t olde maat uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. de preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur. museum giethoorn ’t olde maat uus binnenpad 52 8355 bt giethoorn. dirk brans 📷 stuur jouw foto. ✉️ mail de redactie. 🛠️ meld een correctie.
Tijdens de Nationale Museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van Museum Giethoorn traditioneel Gieterse gerechten proeven.
De Preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. In klederdracht worden typisch Gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. Het zijn eenvoudige maaltijden, Giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. De bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij.
Op het menu staan onder andere: Stip in ’t Gat, Watergruwel, Drie in de Pan, Gieterse Bonten en natuurlijk de befaamde Knieperties. Voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking.
Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De Preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur.
Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus
Binnenpad 52
8355 BT Giethoorn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
FunctioneelAltijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
tijdens de nationale museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van museum giethoorn traditioneel gieterse gerechten proeven. de preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. in klederdracht worden typisch gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. het zijn eenvoudige maaltijden, giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. de bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij. op het menu staan onder andere: stip in ’t gat, watergruwel, drie in de pan, gieterse bonten en natuurlijk de befaamde knieperties. voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking. museum giethoorn ’t olde maat uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. de preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur. museum giethoorn ’t olde maat uus binnenpad 52 8355 bt giethoorn. dirk brans 📷 stuur jouw foto. ✉️ mail de redactie. 🛠️ meld een correctie.
tijdens de nationale museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van museum giethoorn traditioneel gieterse gerechten proeven. de preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. in klederdracht worden typisch gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. het zijn eenvoudige maaltijden, giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. de bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij. op het menu staan onder andere: stip in ’t gat, watergruwel, drie in de pan, gieterse bonten en natuurlijk de befaamde knieperties. voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking. museum giethoorn ’t olde maat uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. de preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur. museum giethoorn ’t olde maat uus binnenpad 52 8355 bt giethoorn. dirk brans 📷 stuur jouw foto. ✉️ mail de redactie. 🛠️ meld een correctie.