Ga naar de inhoud

Dirk Brans

RTV SLOS
RTV SLOS
LIVE
Hide picture
tijdens de nationale museumweek, op zaterdag 9 en zondag 10 april, kunnen bezoekers van museum giethoorn traditioneel gieterse gerechten proeven. de preuverije is een gezellige traditie in het museum, de vrijwilligers zijn blij dat het dit jaar weer georganiseerd kan worden. in klederdracht worden typisch gieterse gerechten klaargemaakt, die de bezoekers kunnen proeven. het zijn eenvoudige maaltijden, giethoorn was aan het begin van de 20e eeuw nog een arm dorp. de bevolking leefde vooral van turfwinning, visserij en kleinschalige landbouw en veehouderij. op het menu staan onder andere: stip in ’t gat, watergruwel, drie in de pan, gieterse bonten en natuurlijk de befaamde knieperties. voor de wat oudere bezoekers wellicht nog herkenbaar, voor de jongeren een eerste kennismaking. museum giethoorn ’t olde maat uus is vanaf april weer dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur. de preuverije vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april van 11:00 tot 16:00 uur. museum giethoorn ’t olde maat uus binnenpad 52 8355 bt giethoorn. dirk brans 📷 stuur jouw foto. ✉️ mail de redactie. 🛠️ meld een correctie.
Sluit de contextspeler