BEATS & BUZE: Dancecultuur in Steenwijk (Deel 3 van 3)

Podcasts van RTV SLOS
Podcasts van RTV SLOS
BEATS & BUZE: Dancecultuur in Steenwijk (Deel 3 van 3)
Loading
/

Podcast de Buze

Aflevering 3
Dance in de geschiedenis van de Buze staat centraal in dit integraal en met live-publiek opgenomen drieluik, waarin diverse tafelgasten praten over hoe dit genre vanaf eind jaren tachtig zowel het alternatieve/underground-circuit als de commerciele muziek van een nieuwe impuls voorzag en hoe dit zich tot in het heden heeft ontwikkeld in de jongerencultuur. Negen DJ’s met een stevige link naar de Buze-historie voorzien de uitzending van een live-mix waarin verschillende vormen van dance aan bod komen.

Deel 3:
Michèl Laagewaard is vanuit de zaal aan tafel komen zitten om te vertellen hoe ze in 1998 de eerste editie van Break The Silence organiseerde, dat de opmaat werd voor een hele reeks hardcore feesten in de Buze. De 19-jarige hardcore DJ Norah vertelt over haar ambities in de hardcore en draait een set die de Buze op haar grondvesten doet trillen. DJ Nelson schuift aan en legt uit hoe hij middels zijn DJ school nieuw talent een kans wil bieden om de Dance muziek in te gaan. Er is aandacht voor Steenwijker hardcore groep Pharcyde Terror en er wordt gebeld met Gijs van Veldhuizen van Bastards United. Michèl, Hajee, Norman en Ries sluiten het drieluik met een gesprek over Ambient muziek als tegenhanger van de Dance, terwijl Buze-legende DJ Zero het uur sluit met esoterische klanken.

Presentatie: Hajee Pepping, Michèl Laagewaard, Norman Kapoyos, Richard Knol – Redactie: Norman Kapoyos en Richard Knol – Gasten: Michel van der Knokke, Hans Lammerts, Jos Klaster, Alex de Vos, Tim van Beelen, Remco van Knippenberg en Jordy van Bree van Radar/Technobunker, Time Convert, Anna-Eva Hoekstra en Gerben Koen van Shake The Bass, Martie Mattic de Vries, Yesijah Niesink, Norah Bergsma, Gijs van Veldhuizen, Nelson Petter – DJ Line-up: R-nst, Vinyl DJ Tim, DJ Nelson, The DJ Red Tribute, Gurbenator, DJ Chemix, DJ Norah, DJ Zero – Live-act: Mattimattic & Yesijah Technische realisatie: Jeroen Bolding – Zaaltechniek: Julian Dingemans – Regie:  Michel Berger – Leader: Martie de Vries en Helder Wareman – Promo/Ontwerp: Sieger Miedema en Richard Knol – Met dank aan: RTV SLOS, Bercoop fonds, Cultuur fonds, gemeente Steenwijkerland, Buze Poppodium Steenwijk Speciale dank aan: Ernst Staman en Jan-Willem Phun van Silly Underground Family en Nelson Petter.