Makan makan (eten) tussen de dieren bij Taman Indonesia
In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juni aanstaande organiseert Taman Indonesia een overheerlijk samenzijn in Taman Indonesia. Een weekend dat volledig in het teken staat van saté. Naast snacks, maaltijden en culinaire oleh oleh* om mee naar huis te nemen, is er ook live muziek met een Indische slag.
*cadeautjes om mee te nemen voor het thuisfront, naar goed Indonesisch gebruik
Het mooie aan dit saté feestje dat het niet alleen draait om het eten. Het is ook een plek om samen te komen, te genieten van goed gezelschap en een gezellige sfeer. Tussen het eten door bezoek je het mooie park vol dieren en cultuur uit Indonesië.
Saté, van oorsprong Indonesisch gerecht, bestaat uit kleine stukjes vlees (zoals kip, varkensvlees, geitenvlees, of zelfs garnalen of vegetarische alternatieven) die aan spiesjes worden geregen en geroosterd of gegrild. Het vlees wordt vaak gemarineerd en geserveerd met een saus, vaak op basis van pinda’s (pindasaus), maar ook met andere sauzen zoals ketjap. In Nederland wordt de term “saté” soms gebruikt om de saus zelf aan te duiden, maar oorspronkelijk duidt het op het vlees aan spiesjes.
In Indonesië is saté een zeer populair gerecht dat in vele variaties voorkomt, afhankelijk van de regio en het gebruikte vlees. Saté is vaak een streetfood gerecht, maar wordt ook in restaurants en thuis bereid. Op de Pasar Sate vind je dan ook diverse soorten sate, zoals sate babi (varken), sate ayam (kip) en sate udang (garnaal) en met diverse marinades.
Live Muziek
Live muziek is er ook op beide dagen, om een dansje te wagen. Op zaterdag 14 juni kun je onder andere de poco poco dansen met de band RAWIT. En zondag verkeer je in relaxte sferen met het duo TUATAPISANTAI.