geïnspireerd door de podcast de nedersaksen komt eethuys de steen met een nieuw evenement: dialect diners. tijdens deze maandelijkse avonden staat de nedersaksische taal en cultuur centraal, gecombineerd met een weldadig driegangenmenu. de eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 februari, met een focus op het stellingwarfs, gevolgd door een tweede editie op vrijdag 14 maart. waarom dialect diners? arjan stroeve, eigenaar van eethuys de steen: “door de podcast de nedersaksen kwam ik erachter hoe groot de rol van het dialect eigenlijk is in mijn identiteit. zelf praat ik niet enorm plat, maar toch zit het nedersaksisch diep in me geworteld.”. bij eethuys de steen zit de liefde voor geschiedenis in de muren. gelegen in willemsoord, één van de koloniën van weldadigheid, is ons restaurant een plek waar we zeer veel aandacht aan geschiedenis besteden. de dialect diners passen daar perfect bij: een avond vol smakelijke verhalen, muziek en heerlijke gerechten. wat kun je verwachten? tijdens de dialect diners draait het om meer dan alleen lekker eten. iedere maand nodigen we gasten uit die verhalen, muziek en dialect meenemen naar onze tafels. het is een avond waarin we samen genieten en ontdekken wat ons nedersaksische erfgoed zo bijzonder maakt. eerste editie: vrijdag 21 februari – stellingwarfs we starten met het stellingwarfs, een dialect dat zo dicht bij ons steenwijks ligt, maar ook uniek is. met de stellingwarver schrieversronte als partner hebben we een programma samengesteld dat je meeneemt in de taal en cultuur van de stellingwerven:. abel darwinkel vertelt over de geschiedenis van het stellingwarfs. johan veenstra, dé stellingwarver schrijver en verteller, deelt verhalen en gedichten uit zijn werk. de klebienders, een vrolijk trio, sluiten de avond af met stellingwarver liedjes en muziek. tweede editie: vrijdag 14 maart – de nedersaksische streektaal tijdens de tweede editie ontvangen we harrie scholtmeijer en albert bartelds, bekend van de podcast de nedersaksen. harrie vertelt over de geschiedenis van het nedersaksisch en zijn boek waar onze taal wegkomt. albert daagt ons uit met een taalquiz en brengt de avond tot leven met muziek en humor. praktische informatie. locatie: eethuys de steen, willemsoord. tijd: inloop vanaf 17.30 uur, aanvang diner om 18:00 uur. kosten: €39,50 per persoon, inclusief driegangenmenu, verhalen en muziek. reserveren: via of bel 0521-588307.
Open contextspeler
Sluit de contextspeler
geïnspireerd door de podcast de nedersaksen komt eethuys de steen met een nieuw evenement: dialect diners. tijdens deze maandelijkse avonden staat de nedersaksische taal en cultuur centraal, gecombineerd met een weldadig driegangenmenu. de eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 februari, met een focus op het stellingwarfs, gevolgd door een tweede editie op vrijdag 14 maart. waarom dialect diners? arjan stroeve, eigenaar van eethuys de steen: “door de podcast de nedersaksen kwam ik erachter hoe groot de rol van het dialect eigenlijk is in mijn identiteit. zelf praat ik niet enorm plat, maar toch zit het nedersaksisch diep in me geworteld.”. bij eethuys de steen zit de liefde voor geschiedenis in de muren. gelegen in willemsoord, één van de koloniën van weldadigheid, is ons restaurant een plek waar we zeer veel aandacht aan geschiedenis besteden. de dialect diners passen daar perfect bij: een avond vol smakelijke verhalen, muziek en heerlijke gerechten. wat kun je verwachten? tijdens de dialect diners draait het om meer dan alleen lekker eten. iedere maand nodigen we gasten uit die verhalen, muziek en dialect meenemen naar onze tafels. het is een avond waarin we samen genieten en ontdekken wat ons nedersaksische erfgoed zo bijzonder maakt. eerste editie: vrijdag 21 februari – stellingwarfs we starten met het stellingwarfs, een dialect dat zo dicht bij ons steenwijks ligt, maar ook uniek is. met de stellingwarver schrieversronte als partner hebben we een programma samengesteld dat je meeneemt in de taal en cultuur van de stellingwerven:. abel darwinkel vertelt over de geschiedenis van het stellingwarfs. johan veenstra, dé stellingwarver schrijver en verteller, deelt verhalen en gedichten uit zijn werk. de klebienders, een vrolijk trio, sluiten de avond af met stellingwarver liedjes en muziek. tweede editie: vrijdag 14 maart – de nedersaksische streektaal tijdens de tweede editie ontvangen we harrie scholtmeijer en albert bartelds, bekend van de podcast de nedersaksen. harrie vertelt over de geschiedenis van het nedersaksisch en zijn boek waar onze taal wegkomt. albert daagt ons uit met een taalquiz en brengt de avond tot leven met muziek en humor. praktische informatie. locatie: eethuys de steen, willemsoord. tijd: inloop vanaf 17.30 uur, aanvang diner om 18:00 uur. kosten: €39,50 per persoon, inclusief driegangenmenu, verhalen en muziek. reserveren: via of bel 0521-588307.
Geïnspireerd door de podcast De Nedersaksen komt Eethuys de Steen met een nieuw evenement: Dialect Diners. Tijdens deze maandelijkse avonden staat de Nedersaksische taal en cultuur centraal, gecombineerd met een weldadig driegangenmenu. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 februari, met een focus op het Stellingwarfs, gevolgd door een tweede editie op vrijdag 14 maart.
Waarom Dialect Diners?
Arjan Stroeve, eigenaar van Eethuys de Steen: “Door de podcast De Nedersaksen kwam ik erachter hoe groot de rol van het dialect eigenlijk is in mijn identiteit. Zelf praat ik niet enorm plat, maar toch zit het Nedersaksisch diep in me geworteld.”
Bij Eethuys de Steen zit de liefde voor geschiedenis in de muren. Gelegen in Willemsoord, één van de Koloniën van Weldadigheid, is ons restaurant een plek waar we zeer veel aandacht aan geschiedenis besteden. De Dialect Diners passen daar perfect bij: een avond vol smakelijke verhalen, muziek en heerlijke gerechten.
Wat kun je verwachten?
Tijdens de Dialect Diners draait het om meer dan alleen lekker eten. Iedere maand nodigen we gasten uit die verhalen, muziek en dialect meenemen naar onze tafels. Het is een avond waarin we samen genieten en ontdekken wat ons Nedersaksische erfgoed zo bijzonder maakt.
Eerste editie: vrijdag 21 februari – Stellingwarfs
We starten met het Stellingwarfs, een dialect dat zo dicht bij ons Steenwijks ligt, maar ook uniek is. Met De Stellingwarver Schrieversronte als partner hebben we een programma samengesteld dat je meeneemt in de taal en cultuur van de Stellingwerven:
Abel Darwinkel vertelt over de geschiedenis van het Stellingwarfs.
Johan Veenstra, dé Stellingwarver schrijver en verteller, deelt verhalen en gedichten uit zijn werk.
De Klebienders, een vrolijk trio, sluiten de avond af met Stellingwarver liedjes en muziek.
Tweede editie: vrijdag 14 maart – De Nedersaksische streektaal
Tijdens de tweede editie ontvangen we Harrie Scholtmeijer en Albert Bartelds, bekend van de podcast De Nedersaksen. Harrie vertelt over de geschiedenis van het Nedersaksisch en zijn boek Waar onze taal wegkomt. Albert daagt ons uit met een taalquiz en brengt de avond tot leven met muziek en humor.
Praktische informatie
Locatie: Eethuys de Steen, Willemsoord
Tijd: Inloop vanaf 17.30 uur, aanvang diner om 18:00 uur
Kosten: €39,50 per persoon, inclusief driegangenmenu, verhalen en muziek
Reserveren: Via https://eetcafedesteen.nl/dialect-diners-proef-de-streek-ontdek-de-taal/ of bel 0521-588307
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
FunctioneelAltijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
geïnspireerd door de podcast de nedersaksen komt eethuys de steen met een nieuw evenement: dialect diners. tijdens deze maandelijkse avonden staat de nedersaksische taal en cultuur centraal, gecombineerd met een weldadig driegangenmenu. de eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 februari, met een focus op het stellingwarfs, gevolgd door een tweede editie op vrijdag 14 maart. waarom dialect diners? arjan stroeve, eigenaar van eethuys de steen: “door de podcast de nedersaksen kwam ik erachter hoe groot de rol van het dialect eigenlijk is in mijn identiteit. zelf praat ik niet enorm plat, maar toch zit het nedersaksisch diep in me geworteld.”. bij eethuys de steen zit de liefde voor geschiedenis in de muren. gelegen in willemsoord, één van de koloniën van weldadigheid, is ons restaurant een plek waar we zeer veel aandacht aan geschiedenis besteden. de dialect diners passen daar perfect bij: een avond vol smakelijke verhalen, muziek en heerlijke gerechten. wat kun je verwachten? tijdens de dialect diners draait het om meer dan alleen lekker eten. iedere maand nodigen we gasten uit die verhalen, muziek en dialect meenemen naar onze tafels. het is een avond waarin we samen genieten en ontdekken wat ons nedersaksische erfgoed zo bijzonder maakt. eerste editie: vrijdag 21 februari – stellingwarfs we starten met het stellingwarfs, een dialect dat zo dicht bij ons steenwijks ligt, maar ook uniek is. met de stellingwarver schrieversronte als partner hebben we een programma samengesteld dat je meeneemt in de taal en cultuur van de stellingwerven:. abel darwinkel vertelt over de geschiedenis van het stellingwarfs. johan veenstra, dé stellingwarver schrijver en verteller, deelt verhalen en gedichten uit zijn werk. de klebienders, een vrolijk trio, sluiten de avond af met stellingwarver liedjes en muziek. tweede editie: vrijdag 14 maart – de nedersaksische streektaal tijdens de tweede editie ontvangen we harrie scholtmeijer en albert bartelds, bekend van de podcast de nedersaksen. harrie vertelt over de geschiedenis van het nedersaksisch en zijn boek waar onze taal wegkomt. albert daagt ons uit met een taalquiz en brengt de avond tot leven met muziek en humor. praktische informatie. locatie: eethuys de steen, willemsoord. tijd: inloop vanaf 17.30 uur, aanvang diner om 18:00 uur. kosten: €39,50 per persoon, inclusief driegangenmenu, verhalen en muziek. reserveren: via of bel 0521-588307.
geïnspireerd door de podcast de nedersaksen komt eethuys de steen met een nieuw evenement: dialect diners. tijdens deze maandelijkse avonden staat de nedersaksische taal en cultuur centraal, gecombineerd met een weldadig driegangenmenu. de eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 februari, met een focus op het stellingwarfs, gevolgd door een tweede editie op vrijdag 14 maart. waarom dialect diners? arjan stroeve, eigenaar van eethuys de steen: “door de podcast de nedersaksen kwam ik erachter hoe groot de rol van het dialect eigenlijk is in mijn identiteit. zelf praat ik niet enorm plat, maar toch zit het nedersaksisch diep in me geworteld.”. bij eethuys de steen zit de liefde voor geschiedenis in de muren. gelegen in willemsoord, één van de koloniën van weldadigheid, is ons restaurant een plek waar we zeer veel aandacht aan geschiedenis besteden. de dialect diners passen daar perfect bij: een avond vol smakelijke verhalen, muziek en heerlijke gerechten. wat kun je verwachten? tijdens de dialect diners draait het om meer dan alleen lekker eten. iedere maand nodigen we gasten uit die verhalen, muziek en dialect meenemen naar onze tafels. het is een avond waarin we samen genieten en ontdekken wat ons nedersaksische erfgoed zo bijzonder maakt. eerste editie: vrijdag 21 februari – stellingwarfs we starten met het stellingwarfs, een dialect dat zo dicht bij ons steenwijks ligt, maar ook uniek is. met de stellingwarver schrieversronte als partner hebben we een programma samengesteld dat je meeneemt in de taal en cultuur van de stellingwerven:. abel darwinkel vertelt over de geschiedenis van het stellingwarfs. johan veenstra, dé stellingwarver schrijver en verteller, deelt verhalen en gedichten uit zijn werk. de klebienders, een vrolijk trio, sluiten de avond af met stellingwarver liedjes en muziek. tweede editie: vrijdag 14 maart – de nedersaksische streektaal tijdens de tweede editie ontvangen we harrie scholtmeijer en albert bartelds, bekend van de podcast de nedersaksen. harrie vertelt over de geschiedenis van het nedersaksisch en zijn boek waar onze taal wegkomt. albert daagt ons uit met een taalquiz en brengt de avond tot leven met muziek en humor. praktische informatie. locatie: eethuys de steen, willemsoord. tijd: inloop vanaf 17.30 uur, aanvang diner om 18:00 uur. kosten: €39,50 per persoon, inclusief driegangenmenu, verhalen en muziek. reserveren: via of bel 0521-588307.